Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

717
Κρέπες με μανιτάρια, ζαμπόν και τυρί

Υλικά

400 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά

1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο

1 (400 γρ.) κουτί (κονσέρβα) μανιτάρια σε φέτες

3-4 φέτες ζαμπόν κομμένες σε μέτρια κομματάκια

1 κουτ. σούπας corn flower

3 – 3½φλιτζ. τσαγιού τυριά κίτρινα τριμμένα

2 κουτ. σούπας βούτυρο

1/2 λεμονιού το χυμό

Αλάτι, Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Για τις κρέπες: Μπορείτε να τις φτιάξετε και από τη προηγούμενη ημέρα και τις έχετε διατηρήσει στο ψυγείο σας.

Για τη γέμιση: Σοτάρετε στις 2 κουτ. σούπας καυτό βούτυρο το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το χυμό 1/2 λεμονιού, αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε 1/2 φλιτζ. νερό και το βράζετε για 10-15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία να μαλακώσουν τα μανιτάρια και σωθούν τα πολλά υγρά του. Μόλις βράσουν ρίχνετε το κορν φλάουερ, το ζαμπόν, τα τυριά και 100 ml κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά και λιώσουν καλά τα τυριά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C στις αντιστάσεις (ή στους 170C στον αέρα). Βουτυρώνετε ένα μακρόστενο πυρέξ 25 χ 35 εκ. περίπου και ρίχνετε στη βάση του 100 ml κρέμα γάλακτος 1/3 φλιτζ. τσαγιού γάλα. Βάζετε 2 κουτ. σούπας περίπου μείγματος στην άκρη κάθε κρέπας, τις τυλίγετε σε σφιχτό ρολό και τις τοποθετείτε στο πυρέξ τη μία σφιχτά δίπλα στην άλλη. Περιχύνετε από πάνω τα 200 ml κρέμα γάλακτος και 1/3 φλιτζ. γάλα και τις πασπαλίζετε με μπόλικο μοσχοκάρυδο.

Σκεπάζετε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λ περίπου. Τα τελευταία 10 λ ψησίματος αφαιρείε το αλουμινόχαρτο για να πάρουν χρώμα οι κρέπες μας. Τις βγάζετε από το φούρνο, τις αφήνετε να “σταθούν” για 15 λεπτά περίπου και σερβίρετε.