Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

125
Γλυκό του κουταλιού βερίκοκο

Συνταγή της Αγγελικής Μπέσιου

Υλικά 
2 κιλά βερίκοκα μπεμπέκου άγουρα
2 κιλά ζάχαρη
2 φλιτζ. νερό χυμό ενός λεμονιού
Ασβέστη όσο ένα καρύδι μέγεθος και ποσότητα

 
Εκτέλεση
Βγάζουμε με το γνωστό πια ”κατσαβίδι”το κουκούτσι και βάζουμε σε λεκάνη με νερό όπου έχουμε διαλύσει ασβέστη όσο ένα καρύδι τα βερίκοκα. Εν τω μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι για 10′ και αφήνουμε να κρυώσει.

 
Μετά 2 ώρες βγάζουμε τα βερίκοκα από τον ασβέστη και ξεπλένουμε καλά, αφήνουμε να στραγγίξουν και βάζουμε στο κρύο σιρόπι. Βράζουμε 15′. Αφήνουμε όλη τη νύχτα και τελειώνουμε την άλλη μέρα δένοντας το γλυκό και προσθέτοντας το χυμό λεμονιού στο τέλος