Κρέπα με τυρί κρέμα, ρόδι και σοκολάτα

177
Κρέπα με τυρί κρέμα, ρόδι και σοκολάτα

Υλικά

500 γρ. φρέσκο γάλα

250γρ. αλεύρι

3 αυγά

1 πρέζα ζάχαρη

300γρ. τυρί κρέμα

1 ρόδι καθαρισμένο

150 γρ. άλειμμα σοκολάτας

σταγόνες από μαύρο ρούμι

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ανακατεύετε με το σύρμα το αλεύρι, τα αυγά και τη ζάχαρη. Ρίχνετε σιγά σιγά το γάλα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο. Η ζύμη είναι έτοιμη.

Ζεσταίνετε ένα τηγάνι 30εκ. και το αλείφετε με λίγο λάδι ή βούτυρο. Ρίχνετε 1 κουτ. σούπας απ’ το μείγμα και γυρνάτε το τηγάνι έτσι ώστε να απλωθεί το μείγμα στον πάτο του.. Ψήνετε την κρέπα για μερικά λεπτά και όταν ροδίσει την γυρνάτε από την άλλη με τη βοήθεια μιας πλατιάς σπάτουλας. Φτιάχνετε τις κρέπες με τον ίδιο τρόπο αλείφοντας κάθε φορά το τηγάνι με λάδι.

Αλείφετε τις κρέπες με το τυρί κρέμα, να προσθέσετε το ρόδι και να περιχύσετε από πάνω 2 κουτ. γλυκού σοκολάτα. Τέλος πριν τις διπλώσετε μπορείτε να ρίξετε 2 σταγόνες μαύρο ρούμι για μια πιο διαφορετική γεύση.