Πουρές με καραμελωμένο κρεμμύδι

138
Πουρές με καραμελωμένο κρεμμύδι

Υλικά

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές λωρίδες

1 κουτ. σούπας αλάτι

680 γρ. πατάτες

3 σκελίδες σκόρδο ξεφλουδισμένες 1/3 φλιτζ. sour cream

3 κουτ. σούπας άπαχο γάλα

1 κουτ. γλυκού πιπέρι

1 κουτ. γλυκού λιωμένο βούτυρο

½ φλιτζ. τριμμένο τσένταρ

2 φέτες μπέικον, ψημένες και ψιλοκομμένες 

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα θερμαίνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το αλάτι και ανακατεύετε συνεχώς, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί η υγρασία και να ροδίσουν τα κρεμμύδια. Για να μην κολλήσουν μπορείτε να ρίξετε μια κουταλιά της σούπας νερό και να συνεχίσετε το ανακάτεμα.

Στο μεταξύ, σ’ ένα άλλο μικρό κατσαρολάκι τοποθετήστε τις πατάτες και το σκόρδο. Βράστε τα για 20 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν. Αφού τις σουρώσετε χρησιμοποιήστε ένα μπολ για να τις λιώσετε. Προσθέστε το γάλα, το πιπέρι, λίγο ακόμα αλάτι και την sour cream. Ανακατεύετε πολύ καλά και προσθέτετε και τα καραμελωμένα κρεμμύδια. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα, πασπαλίζετε με το τσένταρ και το μπέικον και σερβίρετε.

Πηγή: mama365.gr