Μαρμελάδα Καρπούζι

253
Μαρμελάδα Καρπούζι

Υλικά

1 κιλό με τα υγρά του τριμμένη φλούδα με λίγη σάρκα καρπούζι
300 γρ. ζάχαρη
100 γρ. νερό
1 βανίλια
2 κουτ. σούπας σιρόπι γρεναδίνη
χυμό από ½ λεμόνι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε και τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη την φλούδα καρπουζιού. Το βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και βράζουμε στο δυνατό για 20 λεπτά και ξαφρίζουμε κατά διαστήματα. Προσθέτουμε την ζάχαρη, βανίλια, λεμόνι και την grenadine και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά περίπου ανακατεύοντας συνεχώς έως ότου να δέσει, το ποσό δεμένη την θέλετε εξαρτάται από τα γούστα σας. (Μην ξεχνάτε ότι όσο πιο δεμένη, τόσο πιο σφιχτή γίνεται, όταν κρυώσει και εμείς θέλουμε να απλώνεται).

Αφήνετε να κρυώσει. Αδειάζετε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρείτε στο ψυγείο

Πηγη: 26ecopages.blogspot.gr