Πουρές από μελιτζάνα και ταχίνι

168
Πουρές από μελιτζάνα και ταχίνι

Υλικά

2 μέτριες μελιτζάνες
2 σκελίδες σκόρδο
χυμό ενός λεμονιού
125 ml  ταχίνι
αλάτι, ελαιόλαδο
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 °C. Στη μεσαία σχάρα του φούρνου ψήνουμε τις μελιτζάνες όπως είναι σε φωτιά στο γκαζάκι με προσοχή ή στα κάρβουνα, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 30-40 λεπτά, γυρίζοντας κατά διαστήματα.

Τις ξεφλουδίζουμε ενώ είναι ακόμα ζεστές και αφαιρούμε τα κοτσάνια. Κόβουμε τη σάρκα,  την τοποθετούμε σε ένα σουρωτήρι και την ανακατεύουμε στον αέρα ώστε να φύγει η επιπλέον υγρασία. Την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο μέχρι να να γίνει ένας τραχύς πουρές. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το ταχίνι και αλέθουμε μέχρι να γίνει ένας πηκτός πουρές. Προσθέτουμε αλάτι ανάλογα με την προτίμηση μας και επιπλέον λεμόνι αν χρειάζεται. Βάζουμε σε ένα μπολ και σκεπάζουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρουμε.

Μεταφέρουμε σε ρηχό μπολ ή πιάτο ανακατεύοντας με το πίσω μέρος μιας ξύλινης κουτάλας την επιφάνεια για να κάνουμε ένα σχήμα. Περιχύνουμε με λάδι και πασπαλίζουμε ελαφρά με μαϊντανό, πάπρικα, ή ακόμα και λίγο ρόδι.