Φακές με κουνουπίδι, σπανάκι και κάρυ

146
Φακές με κουνουπίδι, σπανάκι και κάρυ

Συνταγή του Μανώλη Ασλάνογλου

Υλικά

250 γρ φακές
500γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο
μπουκετάκια από μισό κουνουπίδι
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 μέτρια κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 κουτ. γλυκού κάρυ
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το κάρυ για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Ρίχνουμε και το σκόρδο και σοτάρουμε για ακόμα 2 λεπτά. Προσθέτουμε τις φακές μαζί με 1 1/2 λίτρο νερό και βράζουμε για 30 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε το σπανάκι ψιλοκομμένο και τις κορυφές από το κουνουπίδι και συνεχίζουμε το βράσιμο για ακόμα 7 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το κουνουπίδι. Αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό να μη χυλώσει το φαγητό.