Κρέπες με κιμά και τυρί

317
κρέπες με κιμά και τυρί

Υλικά

Για τη ζύμη

2 φλιτζ. γάλα
2 φλιτζ. αλεύρι
3 αυγά
1 κουτ. σούπας βούτυρο
1 κουτ. γλυκού αλάτι

Για τη γέμιση

½ κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 κουτ. γλυκού πελτέ ντομάτας
1 κρεμμύδι
1 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά της ζύμης και μόλις γίνουν χυλός, βάζουμε το μπολ στο ψυγείο. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε πρώτα το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και μετά, τον κιμά, ώσπου να αλλάξει χρώμα. Ρίχνετε τον πελτέ, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτεί. Όταν είναι έτοιμο, το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το τριμμένο τυρί.

Σε ένα καλά ζεσταμένο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε με την κουτάλα της σούπας μία κουταλιά χυλού, κουνώντας κυκλικά το σκεύος, ώστε να απλωθεί παντού. Σε δευτερόλεπτα γυρίζουμε την κρέπα, για να ψηθεί κι από την άλλη πλευρά. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλες τις κρέπες. Στο κέντρο κάθε κρέπας βάζουμε 2-3 κουταλιές γέμιση και ρολάρουμε.

Πηγή