Πασχαλινή πατατοσαλάτα

400
Πασχαλινή πατατοσαλάτα

Υλικά

8 λωρίδες μπέικον σε κομματάκια
5 κούπες βρασμένες πατάτες σε κομματάκια
1/2 κούπα σέλερι ψιλοκομμένο
1/4 κούπας κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 κούπας αγγουράκι πίκλες ψιλοκομμένο
2 κουτ. σούπας κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 κουτ. σούπας λάδι
2 κουτ. σούπας ξύδι
2 κουτ. σούπας μαγιονέζα
4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
200 γρ. κριμ τσιζ μαλακό

Εκτέλεση

Βάλτε το μπέικον σ’ ένα τηγάνι επάνω σε μέτρια φωτιά και σωτάρετέ το, ώσπου να ροδίσει και να γίνει κριτσανιστό. Στραγγίστε το και πετάξτε το λίπος. Βάλτε το επάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, να φύγουν και τα τελευταία υπολείματα του λίπους.

Σ’ ένα μπολ, ανακατέψτε τις πατάτες με το σωταρισμένο μπέικον και τα επόμενα 8 υλικά. Βάλτε στο πολυμίξερ το λάδι, το ξύδι, τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη μουστάρδα και το κριμ τσιζ. Χτυπήστε τα 1 λεπτό, να ενωθούν σε λείο μείγμα. Αδειάστε το μείγμα στο μπολ με τις πατάτες και ανακατέψτε καλά, να πάει παντού. Αδειάστε και στρώστε το μείγμα σε μια φόρμα με άνοιγμα στο κέντρο, που να χωράει 6 κούπες νερό. Για να ξεκαλουπωσετε εύκολα τη σαλάτα, ντύστε τη φόρμα με πλαστική μεμβράνη πριν βάλετε μέσα το μείγμα.

Βάλτε τη στο ψυγείο να σταθεί μία νύχτα. Αναποδογυρίστε τη σε πιατέλα, αφαιρέστε με προσοχή την πλαστική μεμβράνη και στολίστε την πατατοσαλάτα με κόκκινη πιπεριά. Περιτριγυρίστε τη με τρυφερά αντίδια και τοποθετήστε επάνω σ’ αυτά, αυγουλάκια μιμόζες.