Πουρές κολοκύθας

147
Πουρές κολοκύθας

Υλικά

450 γρ. κίτρινη κολοκύθα (καθαρό βάρος), καθαρισµένη, σε κύβους 2 εκ.
2 σούπας ελαιόλαδο
3/4 κουτ. γλυκού ras el hanout, προαιρετικά
1 κουτ. σούπας χυµός λεµονιού 
1/2 κουτ. γλυκού ψιλοτριµµένο ξύσµα λεµονιού (κατά προτίµηση ακέρωτου)
1-2 κουτ. σούπας µέλι
2 κουτ. γλυκού σουσάµι, καβουρδισµένο σε αντικολλητικό τηγάνι για 3-4 λεπτά, χωρίς λιπαρή ουσία
αλάτι, φρεσκοτριµµένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουµε την κολοκύθα σε ένα ταψί, προσθέτουµε το ελαιόλαδο και ανακατεύουµε ώστε να αλειφθούν µε λάδι όλα τα κοµµάτια της κολοκύθας. 

Ψήνουµε για 35 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήµατα µε µια σπάτουλα. Αφήνουµε να κρυώσει ελαφρώς και λιώνουµε µε το πρες πουρέ ή τον µύλο λαχανικών. Προσθέτουµε το ras el hanout (αν βάλουµε), τον χυµό και το ξύσµα λεµονιού, το µέλι και αλατοπίπερο, και ανακατεύουµε να αναµειχθούν. Πασπαλίζουµε τον πουρέ µε σουσάµι και τον σερβίρουµε ζεστό.

Πηγή