Χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα με γλυκάνισο και λεμόνι

219
Χοιρινές μπριζόλες στη γάστρα με γλυκάνισο και λεμόνι

Υλικά

1,5 κιλό χοιρινές μπριζόλες λαιμού άκοπες
2 λεμόνια
5γρ. σπόρους γλυκάνισου σε σκόνη
100γρ. μουστάρδα ντιζόν
50ml ελαιόλαδο
2 γρ. κόλιανδρο σε σκόνη
8γρ. αλάτι
150ml λευκό κρασί
1 σκελίδα σκόρδο
600γρ. πατάτες baby

Εκτέλεση

Τρυπάμε με ένα μυτερό μαχαίρι το κρέας σε διάφορα σημεία. Ξύνουμε τα λεμόνια τα καθαρίζουμε από τα κουκούτσια και το λευκό μέρος και τα χτυπάμε στο μπλέντερ με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το κρασί. Με το μείγμα αυτό αλείφουμε το κρέας και το αφήνουμε για μία ώρα να μαριναριστεί.

Βάζουμε στη γάστρα το κρασί, προσθέτουμε στη βάση τη σχάρα για να στραγγίσουν τα υγρά, βάζουμε πάνω το κρέας και για γαρνιτούρα, πατατούλες baby, αφού πρώτα τις έχουμε τρυπήσει μερικές φορές με μία οδοντογλυφίδα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και ψήνουμε στους 170C για 3 ώρες. Μόλις το κρέας ψηθεί αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία για 1/2 ώρα και το κόβουμε σε χοντρές φέτες. Σερβίρουμε με τις ψητές πατάτες και λίγο ζωμό ψησίματος από τη βάση της γάστρας.