Σοκολατένια μπισκότα βρώμης χωρίς γλουτένη

99
Σοκολατένια μπισκότα βρώμης χωρίς γλουτένη

Υλικά

¾ φλιτζ. αλεύρι από αμύγδαλα
¾ φλιτζ. βρώμη
¼ φλιτζ. άγλυκη καρύδα
¼ φλιτζ. μαύρη σοκολάτα
¾ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ένα ασπράδι αυγού (εναλλακτικά ¼ aquafaba)
¼ κουτ. γλυκού αλάτι
1/3 φλιτζ. καστανή ζάχαρη (εναλλακτικά μέλι)
2 κουτ. σούπας βούτυρο αμυγδάλου
2 κουτ. σούπας λάδι από αβοκάντο ή καρύδα
½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βρώμη, την καρύδα, τη (λιωμένη) σοκολάτα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τη ζάχαρη (ή μέλι). Σε ένα διαφορετικό μπολ, χτυπήστε το ασπράδι αυγού (ή το aquafaba) μέχρι να γίνει ελαφρύ και απαλό.

Στο ασπράδι, προσθέστε το βούτυρο αμυγδάλου, το λάδι και τη βανίλια και ανακατέψτε (το μείγμα θα ξεφουσκώσει λίγο). Ύστερα, προσθέστε τα στερεά υλικά και ανακατέψτε. Μπορείτε προαιρετικά να προσθέσετε και επιπλέον σταγόνες σοκολάτας. Καλύψτε και αφήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για ένα βράδυ.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 175C και βάλτε μικρές μπάλες μείγματος σε ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος. Πιέστε απαλά με το κουτάλι για να γίνουν πιο επίπεδα σε μορφή δίσκου.

Ψήστε για 10 λεπτά. Ύστερα αυξήστε τη θερμοκρασία (190C) και ψήστε για άλλα 2-4 λεπτά. Προσέξτε να μην καούν, αφού στο τέλος ψήνονται πιο γρήγορα.

Αφαιρέστε από τον φούρνο και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά. Μπορείτε να τα διατηρήσετε σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι και για 3 ημέρες, στο ψυγείο για 4 ημέρες ή στην κατάψυξη για 1 μήνα. Όταν τα ζεστάνετε, μπορείτε να τα βουτήξετε σε ζεστό κακάο που ταιριάζουν πολύ.

ΠΗΓΗ