Ταλιατέλες με σάλτσα από κατσικίσιο τυρί

70
Ταλιατέλες με σάλτσα από κατσικίσιο τυρί

Υλικά

1 πακέτο ταλιατέλες
Αλάτι

Για τη σάλτσα με κατσικίσιο τυρί

4 κουτ. σούπας μαργαρίνη
1 πράσο σε ροδέλες
75 γρ. κουκουνάρι
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
200 γρ. κρέμα γάλακτος
Το ξύσμα και το χυμό από ένα λεμόνι
200 γρ. κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.

Για τη σάλτσα

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε τη μαργαρίνη και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια, για 2 λεπτά περίπου. Μόλις ροδίσουν βάζουμε το πράσο και το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό. Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα και το χυμό από το λεμόνι, το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε το μαϊντανό. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Πηγή