Στρούντελ με κοτόπουλο και λαχανικά

85
Στρούντελ με κοτόπουλο και λαχανικά

Υλικά

2 φύλλα σφολιάτας
800γρ. φιλέτο κοτόπουλο
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
3 κολοκυθάκια
1/2 φλιτζ. λευκό κρασί
3 πράσα κομμένα σε ροδέλες
2 πιπεριές Φλωρίνης
1 καρότο κομμένο σε ροδέλες
2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
250γρ. ανθότυρο
1 φλιτζ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Τον κρόκο από 1 αυγό
1/2 φλιτζ. σουσάμι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρά μπαστουνάκια. Ρίχνετε σε ένα τηγάνι το λάδι, το κοτόπουλο και σοτάρετε. Το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι, πιπέρι και το σβήνετε με το κρασί. Προσθέτετε τα κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες, τα πράσα, τις πιπεριές κομμένες σε μπαστουνάκια, το καρότο, τα ανακατεύετε και τα αφήνετε να μαραθούν. Αφού κρυώσουν, ρίχνετε τα τυριά και ανακατεύετε.

Απλώνετε τα φύλλα, αλείφετε τις άκρες τους με λίγο νερό και στρώνετε σε καθένα τη μισή γέμιση. Το τυλίγετε σε ρολό και το κλείνετε στις άκρες. Στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τοποθετείτε τα ρολά. Χτυπάτε τον κρόκο με λίγο νερό και τα αλείφετε. Τα πασπαλίζετε με λίγο σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για μισή ώρα. Αφήνετε να κρυώσουν τα στρούντελ, τα κόβετε σε ροδέλες και σερβίρετε