Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

93
Μελιτζανόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

3 μ μελιτζάνες , κομμένες σε μικρά κυβάκια
2 κρεμμύδια, κομμένα σε ροδέλες
3 αυγά, χτυπημένα
130γρ. φέτα, θρυμματισμένη
μαϊντανό, ψιλοκομμένο
ρίγανη
500γρ. αλεύρι
560ml γάλα
ελαιόλαδο
τριμμένη κεφαλογραβιέρα (για πασπάλισμα)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση


Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο (4-5 κουτ. σούπας) τις μελιτζάνες και τα κρεμμύδια με λίγο αλάτι, μέχρι να μαλακώσουν ( αν δεν θέλετε να τις τηγανίσετε, ψήνετε στον φούρνο μόνο τις μελιτζάνες για μία ώρα περίπου και σοτάρετε μόνο το κρεμμύδι). Το αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το μείγμα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα αυγά, την φέτα, τον μαϊντανό και την ρίγανη και ανακατεύουμε.

Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το γάλα,  2-3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και ανακατώνουμε μέχρι να γίνει ένας ρευστός χυλός.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα ταψί 28-30εκατοστά στρώνουμε μία λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα, απλώνουμε καλά, προσθέτουμε την τριμμένη κεφαλογραβιέρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για περίπου μία ώρα. Έτοιμη!