Γεμιστά κολοκυθάκια

48
Γεμιστά κολοκυθάκια

Υλικά

4 μεσαίου μεγέθους κολοκυθάκια
1 κουτ. σούπας λάδι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
100γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
50γρ. αλεύρι
1 σκελίδα σκόρδο τριμμένη
75γρ. καβουρδισμένα φουντούκια (προαιρετικά)
1 καρότο καθαρισμένο και κομμένο
25γρ. γαλέτα
50γρ. βούτυρο
300ml γάλα
1 αυγό
Λίγο μοσχοκάρυδο
100γρ. τσένταρ τριμμένο

Εκτέλεση

Καθαρίστε και κόψτε κάθετα στη μέση τα κολοκυθάκια. Με ένα κουταλάκι του γλυκού αδειάστε προσεκτικά το κέντρο του κάθε μισού κολοκυθιού. Κόβετε κομματάκια το κολοκύθι που αδειάσατε. Ζεσταίνετε το λάδι και τηγανίζετε, το σκόρδο, τα μανιτάρια και τα κομματάκια από τα κολοκυθάκια για 2-3 λεπτά. Προσθέτετε τα καρότα, τα φουντούκια και τη γαλέτα. Μοιράζετε το μείγμα στα σκαμμένα κολοκυθάκια και προθερμαίνεται το φούρνο στους 200C.

Φτιάχνετε μια πηχτή μπεσαμέλ με το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Προσθέτετε στο τέλος το αυγό, το μοσχοκάρυδο και το τυρί ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να λιώσει το τυρί. Απλώνετε το μείγμα του τυριού πάνω σε κάθε ένα κολοκυθάκι ξεχωριστά. Σε ένα πυρέξ βουτυρωμένο, βάζετε τα κολοκυθάκια και ψήνετε για περίπου 20 λεπτά. Σερβίρονται ζεστά.