Κανελόνια με μπέικον ανθότυρο και ντομάτα

211
Κανελόνια με μπέικον ανθότυρο και ντομάτα

Υλικά

1 πακέτο κανελόνια 250 γρ.
600 γρ. ντομάτες ώριμες σφιχτές
600 γρ. ανθότυρο
100 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
20 γρ. φαρίνα
100 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
200 ml χυμός ντομάτας
100 γρ. παρμεζάνα, 50 για τη γέμιση και 50 για πασπάλισμα
60ml ελαιόλαδο
10 φύλλα βασιλικού χοντροκομμένα + 10 φύλλα για το σερβίρισμα
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει. Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο στους 170C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν. Σε ένα μπολ σπάμε το ανθότυρο με τα χέρια μας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τον χυμό ντομάτας. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κανελόνια.

Βάζουμε λίγο χυμό ντομάτας με ελαιόλαδο στην επιφάνεια του ταψιού ώστε να την καλύψει. Στρώνουμε τα κανελόνια, περιχύνουμε με χυμό ντομάτας και ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά. Σερβίρουμε μόλις κρυώσει ελαφρά με λίγα φύλλα βασιλικού