Σοκολατόπιτα με κάστανα

57
Σοκολατόπιτα με κάστανα

Υλικά

Για τη σοκολατόπιτα

300 γρ.Κάστανα, βρασμένα και αλεσμένα στο multi
35 γρ. Καρύδια,τριμμένα
140 γρ. Ζάχαρη,κρυσταλλική
100 γρ. Σιμιγδάλι,ψιλό
180 γρ. εβαπορέ Γεύσεις Σπιτικές
120 ml Ηλιέλαιο
25 ml Κονιάκ
½ κουτ. γλυκού Σόδα μαγειρικής
½ κουτ. γλυκούΓαρύφαλλο τριμμένο
½ κουτ. σούπας Κανέλα τριμμένη
10 γρ. Μπέικιν πάουντερ
2 Αυγά μέτρια, ξεχωριστά ο κρόκος από το ασπράδι

Για το σιρόπι

400 ml Νερό
270 γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
1 Στικ κανέλα

Για την επικάλυψη

300 γρ. κουβερτούρα
1 ½ κουτ. σούπας Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Για το σιρόπι. Βάζουμε μια κατσαρόλα μέτριου μεγέθους σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το νερό, τη ζάχαρη και τη κανέλα. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να λιώσει εντελώς η ζάχαρη. Μόλις ετοιμαστεί το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C στον αέρα.

Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα με το σύρμα τους κρόκους ,τη ζάχαρη και το κονιάκ, μέχρι να αφρατέψουν. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ σε μέτρια προς χαμήλη και ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά μέσα εκτός από τα ασπράδια του αυγού. Ανεβάζουμε την ταχύτητα σε μέτρια προς δυνατή και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Όταν είναι έτοιμο το αδειάζουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Πλένουμε τον κάδο του μίξερ και το σύρμα για να τα χρησιμοποιήσουμε ξανά. Ρίχνουμε μέσα τα ασπράδια του αυγού με μία πρέζα αλάτι και τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Ενσωματώνουμε τη μαρέγκα στο μείγμα της βάση σιγά σιγά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με αποσπώμενη βάση διαμέτρου 23 εκ., αδειάζουμε μέσα το μείγμα και το ψήνουμε στο φούρνο για 30-35 λεπτά περίπου.

Για την επικάλυψη. Βάζουμε σε ένα μπολ την κουβερτούρα και το ηλιέλαιο και τα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 900wat για ένα λεπτό. Σύνθεση γλυκού Όταν το γλυκό έχει ψηθεί, το αφαιρούμε από το φούρνο και με ένα μικρό μαχαίρι το χαράζουμε ώστε να δημιουργηθούν κάποιες εσοχές. Με τη βοήθεια μιας βαθιάς κουτάλας περιχύνουμε το σιρόπι από την κατσαρόλα πάνω από το γλυκό σιγά σιγά μέχρι να το απορροφήσει. Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει και στη συνέχεια ρίχνουμε και απλώνουμε την επικάλυψη σε όλη την επιφάνεια του γλυκού. Κόβουμε και σερβίρουμε.

ΠΗΓΗ