Καλτσόνε με ντομάτα και ελιές

68
Καλτσόνε με ντομάτα και ελιές

Υλικά

Για τη ζύμη

5 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. σούπας μαγιά
1/2 φλιτζ. ελεαόλαδο
1/2 φλιτζ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Αλάτι

Για τη γέμιση

3 ντομάτες ξεφλουδισμένες
2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
15 ελιές χωρίς κουκούτσι
2 κουτ. σούπας κουκουνάρια
250γρ. μοτσαρέλα
250γρ. φέτα
1 φλιτζ. γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ρίχνετε σε ένα μπολ 2 φλιτζ. χλιαρό νερό και διαλύετε σε αυτό τη μαγιά. Προσθέτετε λίγο αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνουν χυλός.. Το αφήνετε σκεπασμένο να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Βάζετε σε μια λεκάνη το υπόλοιπο αλεύρι, λίγο αλάτι, το τυρί, το λάδι απ’ το οποίο κρατάτε στην άκρη μια κουταλιά, ρίχνετε τη φουσκωμένη μαγιά, λίγο λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή. Τη σκεπάζετε ξανά και την αφήνετε να φουσκώσει.

Ζεσταίνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρετε ελαφρά το σκόρδο ώσπου να ροδίσει και το αφαιρείτε. Προσθέτετε τις πιπεριές, το μαϊντανό, τα σοτάρετε και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ρίχνετε τα κουκουνάρια, τις ελιές κομμένες στα 2, τις ντομάτες κομμένες σε κύβους, τη μοτσαρέλα κομμένη σε κομμάτια, τη φέτα θρυμματισμένη, τη γραβιέρα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε.

Χωρίζετε τη ζύμη σε τέσσερα μπαλάκια και τα ανοίγετε με τον πλάστη σε χοντρά φύλλα. Αλείφετε τις άκρες με νερό και μοιράζετε τη γέμιση. Τα κλείνετε σε μισοφέγγαρα και γυρίζετε τις άκρες προς τα μέσα. Αλείφετε τα καλτσόνε με λίγο λάδι, στρώνετε σε ένα ταψί λαδόχαρτο και τα τοποθετείτε. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 25 λεπτά. Τα αφήνετε λίγο να κρυώσουν και σερβίρετε.