Μπακλαβάς σαρίκι

50
Μπακλαβάς σαρίκι

Υλικά

2 κιλά φύλλο μπακλαβά
750γρ. αμυγδαλόψιχα
300γρ. καρυδόψιχα
2 φλιτζ. παξιμάδι κοπανισμένο
2 φλιτζ. ζάχαρη
Φρέσκο βούτυρο λιωμένο όσο πάρει η γέμιση
2 χαρτάκια κανέλα

Για το σιρόπι

2 φλιτζ. ζάχαρη
1 φλιτζ. νερό
1 μασούρι κανέλα
Μερικά γαρίφαλα

Εκτέλεση

Χοντροκοπανίζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια. Προσθέτουμε το παξιμάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα. Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στη γέμιση. Τυλίγουμε το μείγμα στο φύλλο ρολό (σε μακρόστενο φύλλο κουλουριαστό). Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε από πάνω βούτυρο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλα και τα γαρίφαλα για 5 λεπτά. Με το μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο μπακλαβά για να απορροφήσει το σιρόπι και το περιχύνουμε.