Τηγανίτες με μήλα

61
Τηγανίτες με μήλα

Υλικά

3 μήλα τραγανά και ομοιόμορφα
αλεύρι για όλες τις χρήσεις, όσο πάρει
2 κουτ. σούπας ζάχαρη (εγώ χρησιμοποίησα μαύρη)
3 κουτ. σούπας λάδι καλαμποκέλαιο
3 κουτ. σούπας λικέρ της αρεσκείας σας
4 κουτ. σούπας νερό
2 αυγά
1 βανίλια
1 λεμόνι και ξύσμα και το χυμό του
Αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
Άχνη και κανέλα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μήλα γύρω γύρω και βγάζουμε το κοτσάνι με το ειδικό εργαλείο μέχρι κάτω (αυτό που όταν το κόψουμε έχει τρυπούλα στη μέση). Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες πάχους ενός πόντου και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ, στο οποίο έχουμε βάλει νερό και το χυμό του λεμονιού για να μην μας μαυρίσουν.

Βάζουμε σε άλλο μπολ τη ζάχαρη, το λάδι, το λικέρ, τη βανίλια, τους 2 κρόκους των αυγών, το ξύσμα από το λεμόνι και το νερό. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη καλά και προσθέτουμε το αλεύρι, τόσο όσο πάρει να γίνει ένας παχύρευστος χυλός να στέκεται πάνω στο μήλο. Το δουλεύουμε καλά και χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας πολύ καλά.

Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και το τοποθετούμε στη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Σκουπίζουμε κάθε φορά τα μήλα με χαρτί κουζίνας, τα βουτάμε στο χυλό (να δείτε να στέκει επάνω στα μήλα, αν δεν στέκεται προσθέστε λίγο αλεύρι και ανακατέψτε) και μόλις ζεσταθεί καλά το λάδι τα τηγανίζουμε να χρυσοροδίσουν και από τις 2 πλευρές. Τα σερβίρουμε αφού τα πασπαλίσουμε με ζάχαρη άχνη και κανελίτσα. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!!

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πράσινα μήλα η και από τα δύο μαζί.