Γαρίδες με ντομάτα, θυμάρι και φέτα

21
Γαρίδες με ντομάτα, θυμάρι και φέτα

Υλικά

20 μεγάλες ωμές γαρίδες
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο + 1 κουτ. σούπας επιπλέον
2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού + 2 κουτ. γλυκού επιπλέον
2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
1 κουτ. γλυκού φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
2 μέτριες ντομάτες χωρίς τα σπόρια ψιλοκομμένες
100γρ. φέτα τριμμένη
1/4 κουτ. γλυκού σπασμένοι κόκκοι μαυροπίπερου
1 κουτ. σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Θα χρειαστείτε 20 ξυλάκια για σουβλάκια. Βουτήξτε τα σε νερό για περίπου 1 ώρα ώστε να μην σπάσουν ή να μην καούν. Αφαιρέστε το κέλυφος και το εντεράκι από τις γαρίδες αφήνοντας τις ουρές. Περάστε από μια γαρίδα σε κάθε ξυλάκι και βάλτε τα σε μια πιατέλα. Ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το χυμό και το θυμάρι και περιχύστε τις γαρίδες. Σκεπάστε τες και βάλτε τες στο ψυγείο για μισή ώρα.

Στη συνέχεια ψήστε τες σε ένα τηγάνι ψησίματος, αλειμμένο με λάδι μέχρι να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρετε ρίχνοντας από πάνω τις ντομάτες, το τυρί και το πιπέρι. Ραντίστε τες με το υπόλοιπο λάδι και το χυμό και πασπαλίστε με το δυόσμο.