Ancora Tiramisu

46
Ancora Tiramisu

Συνταγή της Αλεξίας Αλεξιάδου

Υλικά

2 φλιτζ. φυτική κρέμα για σαντιγί
750γρ. μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
1/2 φλιτζ. άχνη
1 φλιτζ. έτοιμο εσπρέσο
250γρ. σαβουαγιάρ
1/2 φλιτζ. γλυκό κρασί γλυκό Μαρσάλα ή Σαμιώτικο ή λικέρ Αμαρέτο ή Καλούα
Κακάο και νιφάδες σοκολάτας για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπήστε την κρέμα στο μίξερ ώσπου να πήξει και να γίνει σαντιγί. Χτυπήστε χωριστά το τυρί με την άχνη να αφρατέψει. Ενώστε τα δύο μείγματα και χτυπήστε τα για λίγο στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τον καφέ με το λικέρ. Βουτήξτε τα σαβουαγιάρ στα γρήγορα ένα ένα μέσα στο μείγμα του καφέ και μοιράστε τα σε 6 ανοιχτά ποτήρια τύπου σαμπάνιας με πόδι. Πασπαλίστε τα μπισκότα με κακάο.

Βάλτε την κρέμα με τη βοήθεια κορνέ στα 6 ποτήρια. Πασπαλίστε με τις νιφάδες σοκολάτας και τοποθετήστε τα στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε.