Αγκιναροσαλάτα

41
Αγκιναροσαλάτα

Υλικά

500γρ. αγκινάρες
1 1/2 φλιτζ. μαγιονέζα light
1 φλιτζ. ριζογκοφρέτες τριμμένες
2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
2-3 φύλλα μαρουλιού

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες αφαιρώντας το κοτσάνι και τα σκληρά εξωτερικά φύλλα. Τις κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε το χνούδι από το εσωτερικό τους. Στη συνέχεις βράζουμε τις καρδιές σε αλατισμένο νερό για περίπου 20 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. κατόπιν τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Σε ένα μπολ τοποθετούμε τις αγκινάρες, τη μαγιονέζα, τις ριζογκοφρέτες, τα σκόρδα, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Κατόπιν μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 20-25 λεπτά.

Σερβίρουμε την αγκιναροσαλάτα γαρνίροντας με φύλλα μαρουλιού.