Μπισκότα σαν Brownies

92
Μπισκότα σαν Brownies

Συνταγή της Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Υλικά

120 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρικής
1/4 κουτ. γλυκού αλάτι
125 γρ. βούτυρο γάλακτος
1/2 φλιτζ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 φλιτζ. μαύρη ζάχαρη
1 αυγό
1 βανίλια
1/2 φλιτζ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Ξεκινάμε λιώνοντας τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Σε μπολ και με μίξερ χειρός χτυπάμε για λίγα λεπτά το βούτυρο, να αφρατέψει. Προσθέτουμε βροχηδόν τις δύο ζάχαρες (κρυσταλλική και μαύρη) και χτυπάμε για 2-3 λεπτά. Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό και τα χτυπάμε να ενωθούν. Λίγο λίγο ρίχνουμε σε τρεις δόσεις το αλεύρι και χτυπάμε λίγο κάθε φορά, ώστε να απορροφάει το μείγμα το αλεύρι. Βάζουμε τη ζύμη σκεπασμένη στο ψυγείο, να παγώσει καλά ώστε να πλάθεται, για περίπου 2,5 – 3 ώρες.

Βουτυρώνουμε δύο λαμαρίνες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC στις αντιστάσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπαλίτσες σε μέγεθος καρυδιού. Ρολάρουμε τα μπισκότα στην άχνη, να καλυφθούν καλά. Τα αραδιάζουμε στη λαμαρίνα με απόσταση 5 εκ. μεταξύ τους γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε για 10 λεπτά.

Όταν τα πιέζουμε στην κορυφή θα πρέπει να έχουν επαναφορά. Μέσα θα σας θυμίσουν μπράουνις και απέξω θα είναι τραγανά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε αεροστεγές κουτί.

Πηγή