Κατσικάκι με κρασί και μάραθο

20
Κατσικάκι με κρασί και μάραθο

Υλικά

1,5 κιλό κατσικάκι κομμένο σε μερίδες
1 λίτρο λευκό ξηρό κρασί
3 καυτές πιπερίτσες ολόκληρες
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
700γρ. φρέσκο μάραθο ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε το κατσικάκι σε μια μεγάλη λεκάνη, περιχύνουμε με το κρασί, ρίχνουμε από πάνω τις πιπερίτσες, σκεπάζουμε και το αφήνουμε όλο το βράδυ στο ψυγείο. Την άλλη μέρα το στραγγίζουμε, το σκουπίζουμε καλά και φυλάμε στην άκρη το κρασί. Σε φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά, ροδίζουμε το κρέας από κάθε πλευρά και τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε ένα φλιτζάνι από το κρασί που έχουμε κρατήσει και το μάραθο, αλατοπιπερώνουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, σκεπάζουμε και αφήνουμε το κατσικάκι να σιγοβράσει για περίπου 2 ώρες. Αν χρειαστεί, διορθώνουμε το αλάτι και προσθέτουμε λίγο ακόμη κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.