Φλογέρες με αμυγδαλόπαστα

19
Φλογέρες με αμυγδαλόπαστα

Συνταγή της Πόπης Χρυσανθίδου

Υλικά

1 πακέτο φύλλο κρούστας
200γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο κατά προτίμηση κλαριφέ
350γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
100γρ. άχνη και λίγη επιπλέον για πασπάλισμα
70γρ. ροδόνερο
Το ξύσμα από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

Στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το ροδόνερο και το ξύσμα. Αλέθουμε μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μαλακό ζυμάρι. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγο να σφίξει. Κόβουμε τα φύλλα σε τετράγωνα κομμάτια 12×12 εκ. Με ένα πινέλο τα βουτυρώνουμε και τα κολλάμε ανά δύο.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170C. Βγάζουμε την αμυγδαλόπαστα από το ψυγείο, παίρνουμε με το χέρι μας μικρά κομματάκια και πλάθουμε μπαστούνια μήκους 10εκ. Τοποθετούμε τα μπαστουνάκια πάνω στα τετράγωνα κομμάτια φύλλου (στη μια άκρη τους) και τυλίγουμε τα φύλλα σε φλογέρες. Τις τοποθετούμε τη μια δίπλα στην άλλη πάνω στη λαμαρίνα φούρνου την οποία έχουμε καλύψει με λαδόκολλα. Βουτυρώνουμε την επιφάνεια τους και ψήνουμε για 20-25 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.