Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού

65
Ψαρονέφρι με σάλτσα κρασιού

Υλικά

600γρ. ψαρονέφρι
200γρ. ρόγες άσπρου και μαύρου σταφυλιού
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 κλαράκι φασκόμηλο
2 κουτ. σούπας αλεύρι
60γρ. βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβετε το ψαρονέφρι σε φιλέτα ή ζητάτε από τον κρεοπώλη σας να το κάνει. Τα βάζετε ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικού χαρτιού και τα χτυπάτε με κόπανο. Πλένετε και σκουπίζετε τις ρώγες του σταφυλιού. Τις κόβετε στη μέση και αφαιρείτε τα κουκούτσια. Πλένετε και στεγνώνετε το φασκόμηλο. Σε ένα τηγάνι βάζετε 40γρ. βούτυρο να ζεσταθεί. Κατόπιν ρίχνετε το φασκόμηλο να σοταριστεί. Αλευρώνετε, τινάζετε τα φιλέτα και στη συνέχεια τα τοποθετείτε μέσα στο τηγάνι αφού πρώτα έχετε βγάλει το φασκόμηλο. Τα αφήνετε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε από το τηγάνι κρατώντας τα όμως ζεστά και αλατοπιπερώνετε.

Ρίχνετε το κρασί στο τηγάνι και βράζετε μέχρι να μειωθεί ο όγκος του στο μισό. Προσθέτετε τα σταφύλια και τα βράζετε για 2-3 λεπτά. Αν χρειαστεί συμπληρώνετε και 1-2 κουταλιές ζεστό νερό. Ρίχνετε τα υπόλοιπα 20γρ. βούτυρο, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε τη σάλτσα να μελώσει. Έπειτα βάζετε τα φιλέτα ξανά στο τηγάνι και συνεχίζετε το ψήσιμο για 2-3 λεπτά ακόμη. Σβήνετε τη φωτιά αφήνοντας όμως το σκεύος πάνω στο μάτι για 2 λεπτά και σερβίρετε.