Καλοκαιρινό σουφλέ με λαχανικά και πουρέ

22
Καλοκαιρινό σουφλέ με λαχανικά και πουρέ

Υλικά

1 πιπεριά πράσινη και 1 κόκκινη σε κύβους
1-2 μελιτζάνες σε κύβους
2-3 κολοκυθάκια σε κύβους
1 κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
1-2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
2-3 ντομάτες σε κύβους ή 1/2 κουτί ντοματάκια κονκασέ
1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 ματσάκι φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένο
Λίγο φρέσκο βασιλικό ψιλοκομμένο
1 Ζωμό Βοδινού
1 φακελάκι Πουρέ
200 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλογραβιέρα τριμμένη
Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε τα 150 γραμμάρια της μαραρίνης σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε τα λαχανικά για 3-5 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε τον πελτέ διαλυμένο σε λίγο νερό και τον Ζωμό Βοδινού. Δοκιμάζουμε και διορθώνουμε τη γεύση με αλατοπίπερο. Αφήνουμε το σκεύος ανοιχτό σε δυνατή φωτιά για να εξατμιστούν εντελώς τα υγρά. Μόλις τα κατεβάσουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τα μυρωδικά και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια, ετοιμάζουμε τον πουρέ ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Σε ένα αντικολλητικό σκεύος απλώνουμε τα λαχανικά σε μια στρώση και τα πασπαλίζουμε με το περισσότερο τυρί. Τα σκεπάζουμε με τον πουρέ. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί, περιχύνουμε με το υπόλοιπο Flora λιωμένο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 °C, ώσπου να ροδίσει ο πουρές. Αφήνουμε το φαγητό να κρυώσει αρκετά πριν το κόψουμε σε μερίδες.

Tips
• Μπορούμε να προσθέσουμε στο φαγητό κι άλλα λαχανικά όπως χρωματιστές πιπεριές, αρακά κ.ο.κ
• Μπορούμε επίσης να αντικαταστήσουμε το τυρί που θα βάλουμε στα λαχανικά με φέτα, ανθότυρο ή καλαθάκι Λήμνου

Πηγή