Παραδοσιακή ροδακινόπιτα

264
Παραδοσιακή ροδακινόπιτα

Υλικά

1 ποτήρι νερού ζάχαρη
1 αυγό
150 γρ. βούτυρο
2 κουτ. σούπας αμύγδαλο
λίγη μαύρη ζάχαρη
1 κουτ. σούπας κονιάκ
250 γρ. γιαούρτι πλήρες
1 1/2 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
κομπόστα ροδάκινο
λίγη κανέλα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το αυγό και το βούτυρο. Στρώνουμε σε 1 βουτυρωμένο ταψί τα αμύγδαλα ψιλοκομμένα και λίγη μαύρη ζάχαρη. Στο μείγμα ρίχνουμε το κονιάκ, το γιαούρτι, λίγη κανέλα και το αλεύρι και χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν το κέικ. Σταματάμε το χτύπημα και ρίχνουμε το ροδάκινο ψιλοκομμένο. Τέλος βάζουμε στον φούρνο στους 170C για 40-45 λεπτά.

Πηγή