Μελόπιτα

238
Μελόπιτα

Υλικά

Για τη ζύμη

2 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 φλιτζ. βούτυρο
3 κουτ. σούπας ζάχαρη
2 κουτ. σούπας κονιάκ
1 αυγό

Για τη γέμιση

1/2 κιλό ρικότα
1/2 κιλό ανθότυρο
3 αυγά
1 φλιτζ. μέλι
2 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουτ. γλυκού κανέλα

Εκτέλεση

Βάζετε σε μια λεκάνη το αλεύρι με το βούτυρο. Χτυπάτε το αυγό με τη ζάχαρη, το προσθέτετε, ρίχνετε το κονιάκ και τα ζυμώνετε προσθέτοντας λίγο λίγο νερό μέχρι να έχετε μια μαλακή ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για μισή ώρα. Εν τω μεταξύ χτυπάτε τα αυγά στο μπολ του μίξερ, ρίχντετε το μισό μέλι, τα τυριά, το αλεύρι, το βούτυρο και την κανέλα. Βάζετε το μείγμα σε μια λεκάνη.

Ανοίγετε τη ζύμη με τον πλάστη σε φύλλο και τη στρώνετε σε μια φόρμα για τάρτα Νο 24, καλύπτοντας και τα πλαϊνά. Απλώνετε τη γέμιση και ψήνετε τη μελόπιτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 35 με 40 λεπτά. Βάζετε το υπόλοιπο μέλι σε μια κατσαρόλα, ρίχνετε τρεις κουταλιές νερό και το βράζετε για 2 λεπτά. Σερβίρετε την τάρτα με μια κουταλιά μέλι.