Φιλέτο κοτόπουλο στον ατμό με λεμονόχορτο και σάλτσα ρόκας

44

Συνταγή της Tina Webb

Υλικά

8 φιλέτα κοτόπουλου κομμένα κατά μήκος στη μέση
4 κλωνάρια λεμονόχορτο, κομμένα κατά μήκος
2 κουτ. σούπας σησαμέλαιο
1 πιπερίτσα καυτερή ψιλοκομμένη
150γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
2 φλιτζ. ρόκα κομμένη
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 φλιτζ. τυρί πεκορίνο ή γραβιέρα ή παρμεζάνα τριμμένη
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζετε το λεμονόχορτο στη βάση ενός βραστήρα από μπαμπού. Τοποθετείτε από πάνω τα φιλέτα του κοτόπουλου και τα αλείφετε με το σησαμέλαιο. Πασπαλίζετε με τις πιπερίτσες. Βάζετε το καπάκι στο βραστήρα και τον τοποθετείτε πάνω από νερό που βράζει. Αφήνετε το κοτόπουλο να μαγειρευτεί για 20 λεπτά περίπου.

Για τη σάλτσα ρόκας: ρίχνετε όλα τα υλικά εκτός από το λάδι στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε. Όσο τα χτυπάτε, ρίχνετε το λάδι λίγο λίγο μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μίγμα, σαν πηχτή αλοιφή. Σερβίρετε τα φιλέτα κοτόπουλου συνοδεύοντας με τη σάλτσα ρόκας.

Πηγή