Κρεμ μπριλέ με ταχίνι

61
Κρεμ μπριλέ με ταχίνι

Υλικά

750γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
250γρ. φρέσκο γάλα πλήρες
10 κρόκοι αυγών μεσαίου μεγέθους
165γρ. ζάχαρη + λίγη επιπλέον για την επιφάνεια
200γρ. ταχίνι

Εκτέλεση

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος με το γάλα και τα ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με τον αυγογδάρτη τους κρόκους και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ζεστό περιεχόμενο της κατσαρόλας και το ταχίνι. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν πολύ καλά τα υλικά μας. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160-170C. Γεμίζουμε ρηχά ατομικά πυρίμαχα μπολ. Η κρέμα στο καθένα πρέπει να έχει ύψος 2 εκ. ώστε να πετύχουμε καλύτερη υφή κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε τα πυρίμαχα μπολ σε ένα ταψί στο οποίο προσθέτουμε νερό. Προσέχουμε το νερό να είναι σε τέτοιο ύψος ώστε να μην κινδυνεύει να πιτσιλιστεί το γλυκό.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο για περίπου μισή ώρα. Αφήνουμε τις κρέμες να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με ζάχαρη. Λίγο προτού σερβίρουμε καίμε τη ζάχαρη με το φλόγιστρο. Εναλλακτικά, βάζουμε τα μπολ για μερικά λεπτά στο γκριλ μέχρι να δούμε τις κρέμες να κάνουν μια σκούρα χρυσαφί κρούστα.