Πουράκια Μπακλαβά

527
Πουράκια Μπακλαβά

Υλικά

1 πρέζα κανέλα
1 πρέζα γαρίφαλο
1½ φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης (ψίχα ωμή)
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1 κουτ. σούπας γεμάτη μέλι θυμαρίσιο χλιαρό
100 γρ. βούτυρο λιωμένο
1 κουτ. σούπας ροδόνερο
1 πακέτο φύλλο κρούστας

Για το σιρόπι

1 φλιτζ. νερό
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κουτ. σούπας ροδόνερο
1 φλούδα λεμονιού

Εκτέλεση

Χοντροκόβουμε πρώτα τα φιστίκια σε μπολ. Πασπαλίζουμε με τα μπαχάρια. Ζεσταίνουμε το μέλι να γίνει ρευστό και προσθέτουμε το ροδόνερο. Το μιγμα πρέπει να είναι χλιαρό. Το ρίχνουμε στα φιστίκια. Ανακατεύουμε καλά. Το μείγμα γίνεται σαν ζύμη. Απλώνουμε το φύλλο κρούστας στον πάγκο. Το κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες. Βουτυρώνουμε με πινέλο κατά μήκος μία λωρίδα φύλλου. Ακουμπάμε με κουταλάκι κατά μήκος λίγη γέμιση και αρχίζουμε και ρολάρουμε σε λεπτό πουράκι. Πατάμε λίγο την ένωση, να κολλήσει. Τα ακουμπάμε σε λαμαρίνα το ένα πουράκι πλάι στο άλλο. Αφού τα τυλίξουμε όλα, τα βουτυρώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο. Τα ψήνουμε στους 200οC για 20 λεπτά, να ροδίσουν.

Για το σιρόπι

Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση. Τα αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Μόλις κατεβάσουμε το σιρόπι προσθέτουμε το ροδόνερο. Αφού ψηθούν όλα τα μπακλαβαδακια, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί, να είναι κοντά κοντά το ένα με το άλλο και να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους. Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι. Τα αφήνουμε να κρυώσουν όλα μέσα στο ταψί και να πιούν καλά το σιρόπι τους. Και ο μπακλαβάς ρολακια είναι έτοιμος.

Πηγή