Cookies με ταχίνι

63
Cookies με ταχίνι

Υλικά

1 φλιτζ. ταχίνι
½ φλιτζ. ζάχαρη μαύρη
3 κουτ. σούπας μέλι
1 φλιτζ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη ή τριμμένη
½ κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. γλυκού σόδα
2 φλιτζ. νιφάδες βρόμης
1 κουτ. σούπας καυτό νερό
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλιτζ. ανάλατα φιστίκια Αιγίνης χοντροκομμένα ή κράνμπερις ή και τα δύο μαζί, ανακατεμένα
1 κουτ. γλυκού βανίλια υγρή ή άρωμα πικραμύγδαλου

Εκτέλεση

Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με κουτάλι το ταχίνι με τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανίλια. Ρίχνετε από πάνω κοσκινίζοντας το αλεύρι με τη σόδα και το αλάτι. Προσθέτετε τη βρόμη, το νερό, τα φιστίκια, τη βανίλια, την τριμμένη σοκολάτα και το μίγμα ταχινιού. Ανακατεύετε καλά. Αν το μίγμα είναι πολύ σφιχτό, ρίχνετε λίγο νερό ακόμα. Πλάθετε το μίγμα σε ρολό, σαν χοντρό λουκάνικο και το τυλίγετε με πλαστική μεμβράνη. Το βάζετε στη κατάψυξη για 10 λεπτά περίπου να σφίξει.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 170C, βγάζετε τη ζύμη από την κατάψυξη και την κόβετε σε ροδέλες, τις οποίες τοποθετείτε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα (αραιά γιατί θα απλώσουν στο ψήσιμο τα μπισκότα). Ψήνετε τα μπισκότα στο φούρνο για 8-10 λεπτά. Ξεφουρνίζετε, αφήνετε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσετε από το χαρτί και τα διατηρείτε σε μεταλλικό κουτί.

Φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη – Food styling: Αντωνία Κατή
 

Tips

Ανακατεύετε το ταχίνι με τα υπόλοιπα υλικά χρησιμοποιώντας κουτάλι και όχι μίξερ γιατί σφίγγει.