Υλικά
200 γραμ. γάλα φρέσκο πλήρες
400 γραμ. ζάχαρη
50 γραμ. γλυκόζη
200 γραμ. κουβερτούρα με 68-72% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
100 γραμ. φουντούκια, αλεσμένα στο μούλτι σε σκόνη
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και τα βράζουμε για αρκετή ώρα, μέχρι η θερμοκρασία του μείγματος να φθάσει στους 105°C.
Στη συνέχεια το αδειάζουμε πάνω από την κουβερτούρα, ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να λιώσει αυτή και να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, και προσθέτουμε τη σκόνη φουντουκιού.
Ανακατεύουμε ξανά, μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του μείγματος και το μοιράζουμε σε βάζα.
Διατηρείται σε ξηρό και δροσερό μέρος, όχι στο ψυγείο, γιατί θα σφίξει.