Μακαρόνια σκορδόλαδο πικάντικα

268

Υλικά

500 γρ. σπαγγέτι ή άλλο μακρύ ζυμαρικό της αρεσκείας μας
2 κουτ. σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος ή άλλο μυρωδικό φρέσκο ή μίγμα μυρωδικών ψιλοκομμένο ή κατά τη γεύση
1 κουτ. γλυκού αλάτι
πιπέρι μαύρο φρεσκοαλεσμένο 
1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο έξτρα παρθένο συν 2 κουταλιές επί πλέον 
5 μέτριες σκελίδες σκόρδου ή και περισσότερες κατά τη γεύση 
3 μικρά καυτερά κόκκινα τσίλι (ξηρά ή φρέσκα ή 1/2 κουταλάκι καυτερές νιφάδες πιπεριού ή κατά τη γεύση 
ή εναλλακτικά: 
τυρί παρμεζάνα φρεσκοτριμμένο κατά τη γεύση ή εναλλακτικά: 
και τα δυο μαζί.

Εκτέλεση

Κόβουμε το σκόρδο σε λεπτές φέτες ή το χτυπάμε στο μίξερ ή το γουδί και το ρίχνουμε μέσα σε λάδι που έχει αρχίσει να σιγοτζιτζιρίζει στο τηγάνι, πάντα σε πολύ σιγανή φωτιά. Εάν το σκόρδο είναι κομματάκια ή φέτες το αφαιρούμε από το λάδι όταν αρχίσει να παίρνει το χρυσόμαυρο χρώμα. Αν το αφήσουμε θα μαυρίζει και θα πικρύνει την γεύση της σάλτσας μας… Το λάδι θα έχει πάρει την γεύση του σκόρδου… Όσοι είναι μερακλήδες κι αρέσκονται στα πικάντικα, ρίχνουν μέσα στο λάδι που έχει πάρει την γεύση του σκόρδου και μερικά καούρικα πεπεροντσίνια…!!! Στο μεταξύ, σε διπλανό μάτι της κουζίνας μας έχουμε βράσει, πάντα αρντέντε, σε αλατισμένο νερό τα μακαρόνια μας… Τα σουρώνουμε και, καυτά όπως είναι, τα ρίχνουμε στο τηγάνι…, και ανακατεύουμε καλά μέχρις ότου η σάλτσα μας περιλούσει όλα τα μακαρόνια μας. Σερβίρουμε τα μακαρόνια μας σε ρηχό πιάτο και τα πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί παρμιτζιάνο ή ελληνικό κεφαλοτύρι… .

Πηγή: tasty-day.gr