Παγωτό βανίλια βύσσινο

175
Παγωτό βανίλια βύσσινο

Υλικά 

500ml πλήρες γάλα

6 κρόκοι αυγού

150γρ. ζάχαρη

1 στικ βανίλιας

250ml σαντιγί

4 κουτ. σούπας γλυκό βύσσινο και επιπλέον για το σερβίρισμα

Εκτέλεση 

Βράζουμε σε κατσαρόλα το γάλα και το στικ βανίλιας κομμένο στη μέση. Χτυπάμε με μίξερ τους κρόκους να αφρατέψουν και προσθέτουμε τη ζάχαρη. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ασπρίσει το μείγμα μας.

Αφαιρούμε τη βανίλια από το γάλα. Προσθέτουμε το γάλα στο μείγμα με τα αυγά και τη ζάχαρη με μεγάλη προσοχή σε κλωστή και χτυπώντας αδιάκοπα με σύρμα. Όταν θα έχουμε προσθέσει όλο το γάλα ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στη κατσαρόλα.

Ανακατεύουμε το μείγμα συνέχεια σε πολύ σιγανή φωτιά μέχρι να αρχίσει να κολλάει η κρέμα στο κουτάλι. Σε αυτό το στάδιο προσέχουμε πολύ, δεν πρέπει να βράσει η κρέμα καθόλου.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σαντιγύ. Ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε την κρέμα στην παγωτομηχανή και προσθέτουμε το γλυκό βύσσινο. Αφήνουμε στην παγωτομηχανή το μείγμα για τουλάχιστον 25 λεπτά. Βάζουμε στην κατάψυξη. Θέλει ένα βράδυ στην κατάψυξη για να είναι έτοιμο.

Σερβίρουμε το παγωτό περιχύνοντας με μια κουταλιά γλυκό βύσσινο.

Πηγή