Οι 9 πιο Νόστιμες Ομελέτες από όλο τον Κόσμο

521
Αποτέλεσμα εικόνας για οι 9 πιο Νόστιμες Ομελέτες του Κόσμου

Μαροκινό Σακσούκα

Το Σακσούκα είναι μια συνταγή με αυγά, τηγανισμένα σε σάλτσα ντομάτας, καυτερές πιπεριές, κρεμμύδι και μπαχαρικά. Έχει επιρροές από το Ισραήλ με πολλές παραλλαγές.

Υλικά (για 2 μερίδες)

  • 4 αυγά
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • Ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 4 μέτριες ντομάτες ώριμες
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη καστανή
  • 5-6 κλωναράκια μαϊντανό
  • 6-7 ίνες σαφράν
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σπόρους κόλιανδρου
  • 3 κλωναράκια Θυμάρι φρέσκο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά. Κόβουμε τις πιπεριές σε λωρίδες, τα κρεμμύδια σε ροδέλες, τις ντομάτες σε φέτες και ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό. Σε ένα τηγάνι ή σε πλατιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο μαζί με το κύμινο και τους σπόρους κόλιανδρου για να βγάλουν τα αρώματά τους.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και σωτάρουμε μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα. Προσθέτουμε τις πιπεριές και συνεχίζουμε να σωτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, περίπου 5 λεπτά. Προσθέτουμε την ζάχαρη, τον μαϊντανό, τις ντομάτες, το σαφράν, τα πιπέρια, το θυμάρι και αλάτι.
  3. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά, μέχρι να σωθούν τα ¾ των υγρών του. 
  4. Σπάμε τα αυγά πάνω από τα ψημένα λαχανικά, χωρίς να σπάσουμε τον κρόκο τους. Πασπαλίζουμε τα αυγά με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σκεπάζουμε το σκεύος και αφήνουμε να ψηθούν περίπου 10 λεπτά ή όσο θέλουμε τα αυγά!
  5. Σερβίρουμε το φαγητό με φρέσκο θυμάρι ή αν σας αρέσει με φρέσκο ψιλοκομμένο κόλιανδρο!

Φριτάτα

Η φριτάτα είναι ιταλική ομελέτα, που φτιάχνεται με τυρί, λαχανικά, λουκάνικο ή κρέας. Συνήθως η φριτάτα μαγειρεύεται στην εστία και στη συνέχεια μπαίνει στον φούρνο. Η Ναπολιτάνα φριτάτα συχνά μαγειρεύεται με ζυμαρικά, πράσο και τυρί παρμεζάνα.

Υλικά

6-8 άτομα

  1. 120 γρ. μαργαρίνη
  2. 6 αβγά
  3. 100 γρ. βραστό καλαμπόκι
  4. 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  5. 10 φέτες γαλοπούλα (καπνιστή ή βραστή)ψιλοκομμένες
  6. 1 πράσινη πιπεριά
  7. 1 πιπεριά Φλωρίνης
  8. 1 καρότο τριμμένο
  9. 50 γρ. αρακά
  10. 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  11. 50 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  12. 50 γρ. γάλα ή κρέμα γάλακτος
  13. 1/2 κουτ. σούπας βασιλικό
  14. ανάλογο αλάτι και πιπέρι

Οδηγίες

  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε χαμηλή θερμοκρασία και τη ρίχνουμε σε ένα ρηχό ταψί.
  2. Κόβουμε τις πιπεριές σε λεπτές λωρίδες όπως ένα «σπιρτόξυλο».
  3. Ρίχνουμε τις πιπεριές, τη γαλοπούλα, το κρεμμύδι, το καρότο, τον αρακά, το καλαμπόκι και τον μαϊντανό στο ταψί, καλύπτοντας όλη την επιφάνειά του.
  4. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα αβγά μαζί με τον βασιλικό, το αλατοπίπερο, το τριμμένο τυρί και το γάλα, έως ότου γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Περιχύνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ºC για 15 λεπτά.

Αυγά ποσέ

Τα αυγά ποσέ είναι παραδοσιακή γαλλική συνταγή όπου τα αυγά μαγειρεύονται χωρίς το τσόφλι τους σε καυτό νερό. Με αυτή τη μέθοδο, ο κρόκος γίνεται κρεμώδης. Τα αυγά ποσέ σερβίρονται σε τραγανό ψωμί του τοστ.

1. Γεμίστε το κατσαρολάκι (ή το τηγάνι) μέχρι τη μέση με νερό.

2.Όταν βράσει, ρίξτε μέσα λίγο ξύδι – θα βοηθήσει το ασπράδι να “δέσει” γρήγορα γύρω από τον κρόκο και να μη διαλυθεί. 

3.Σπάσε πρώτα το αβγό σε ένα μπολάκι ή κυπελλάκι, πριν το ρίξετε στο βραστό νερό.

4.Όταν το ασπράδι είναι συμπαγές κι ο κρόκος όσο μελάτος θέλετε, αφαιρέστε το αβγό με μια τρυπητή κουτάλα, για να μη διαλυθεί.

Αυγά ορσίνι

Μια ασυνήθιστη συνταγή για αυγά. Το ασπράδι χωρίζεται από τον κρόκο και παραμένει στο μισό τσόφλι. Το ασπράδι χτυπιέται και ψήνεται στον φούρνο, που στη συνέχεια προστίθεται στον κρόκο. Τα αυγά ορσίνι είναι δημοφιλές σνακ της Ιταλικής κουζίνας, που σερβίρονται με τυρί και λαχανικά.

συστατικά

3 αυγά
1/4 h. L. αλάτι
50 g βούτυρο



προετοιμασία

απαλά το διαχωρισμό των πρωτεϊνών από τους κρόκους.

Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και πρωτεϊνών τους vzbey σε στερεό αφρό. Στη συνέχεια το ψήσιμο περγαμηνή και απλώστε το smazh βούτυρο.

που ορίζονται σε ένα κουτάλι χαρτί ψησίματος χτυπημένη πρωτεΐνη και πρωτεΐνη κάνουν κάθε λόφος μια μικρή κατάθλιψη.

τοποθετήθηκε σε κάθε φρεάτιο του κρόκου. και να στείλει το πιάτο σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° C για 10-15 λεπτά.

Κοκότ

Τα κοκότ αυγά ψήνονται σε ατομικές μερίδες όπου προστίθενται κρέας, ζαμπόν, λαχανικά και μανιτάρια. Στη βάση απλώνονται τα υλικά και από πάνω σπάνε ένα αυγό. Στη συνέχεια το Κοκότ ψήνεται στον φούρνο ή σε μπεν μαρί.

Yλικά

  • 4 αβγά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • μυρωδικά της επιλογής μας (μυρώνια, εστραγκόν, σχοινόπρασο κ.ά.)
  • Αλλαντικά και λαχανικά της επιλογής σας

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C-180°C. Bουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη, ρίχνουμε στο καθένα από μία κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά με τα αλλαντικά και τα λαχανικά που έχουμε επιλέξει. Σπάμε προσεχτικά ένα αβγό μέσα σε κάθε σκεύος. Tοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί με νερό που να φτάνει έως τη μέση τους (μπεν μαρί). Bάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Προσέχουμε το ασπράδι να παραμείνει ζουμερό και ο κρόκος μελάτος.

Νορβηγική ομελέτα

Η Νορβηγική ομελέτα διαφέρει από τις συνήθεις ομελέτες, χάρη στον ασυνήθιστο συνδυασμό υλικών: ψάρι με τηγανισμένο αυγό και κρεμμύδια. Ο συνδυασμός είναι τόσο δημοφιλής στους Σκανδιναβούς, που σπάνια τρώνε ένα πρωινό χωρίς αυγά και ψάρια.

Τορτίγια

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για την προέλευση του πιο δημοφιλούς πιάτου της Ισπανικής κουζίνας. Ένας μύθος λέει ότι η πρώτη τορτίγια φτιάχτηκε από μια άγνωστη γυναίκα από την Ναβάρρα, όπου ένα βράδυ σταμάτησε ένα Στρατηγός. Η γυναίκα ήταν πολύ φτωχή και εκτός παό αυγά, παράτες και κρεμμύδια, δεν είχε άλλα υλικά και έπρεπε να αυτοσχεδιάσει. Ο Στρατηγός έμεινε ευχαριστημένος και έδωσε τη συνταγή στους μάγειρες του στρατού.


Υλικά

½ κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε ροδέλες
1 κρεμμύδι μεγάλο, τριμμένο στον τρίφτη
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
6-8 αβγά
½ κιλό λουκάνικο χωριάτικο
1 πιπεριά Φλωρίνης, ψιλοκομμένη
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά και τα αλατοπιπερώνετε.

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το λάδι μαζί με ένα φλιτζανάκι νερό. Ρίχνετε τις πατάτες και τα κρεμμύδια και τα μαγειρεύετε υπομονετικά μέχρι να μαλακώσουν.

Προσθέτετε τότε τα χτυπημένα αβγά μαζί με την πιπεριά Φλωρίνης. Ψήνετε την ομελέτα μέχρι να ροδίσει από κάτω και ύστερα, με τη βοήθεια ενός πιάτου, την αναποδογυρίζετε και την ψήνετε και από την άλλη πλευρά.

Σε ένα δεύτερο τηγάνι σοτάρετε το λουκάνικο.

Σερβίρετε την ομελέτα σε πιατέλα μαζί με το λουκάνικο.

Ηuevos rancheros

Ηuevos rancheros σημαίνει «αυγά σε επαρχιώτικο στυλ». Είναι μεξικάνικη συνταγή και φτιάχνονται με κόκκινη πιπεριά, φασόλια και καυτερή σάλτσα τσίλι.

Υλικά για 4 μερίδες

4 μεγάλες τορτίγιας

480 γραμμ. φασόλια κόκκινα (στραγγισμένο βάρος)

χυμό από 1 λεμόνι

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

αλάτι

Για τη σάλσα

2 κουταλιές ελαιόλαδο

400 γραμμ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1/2 κουταλάκι του γλυκού κύμινο

αλάτι, πιπέρι

Και ακόμα

4 μεγάλα αυγά

λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

αλάτι, πιπέρι

80 γραμμ. φέτα τριμμένη

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλσα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μικρή κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά για 8-10′, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα ντοματάκια, ρίχνουμε το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε τη σάλσα σύμφωνα με τη γεύση μας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την αφήνουμε να σιγοβράσει για 20-25′, μέχρι να σωθούν τα περισσότερα υγρά.

Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μίγμα των φασολιών. Πολτοποιούμε σε μπλέντερ ή μούλτι τη μισή ποσότητα των φασολιών, μαζί με το χυμό λεμονιού, το κύμινο, το αλάτι (κατά βούληση) και την πάπρικα. Αδειάζουμε το μίγμα σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους και προσθέτουμε τα υπόλοιπα φασόλια. Ανακατεύουμε καλά.

Βάζουμε τα φασόλια σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι και τα ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά. Αποσύρουμε και τα διατηρούμε ζεστά.

Σειρά έχουν οι τορτίγιας. Τις ζεσταίνουμε και αυτές σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι, για 2-3′ από κάθε πλευρά και τις μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

Τέλος, τηγανίζουμε τα αυγά σύμφωνα με την προτίμησή μας.

Και πάμε για τη συναρμολόγηση: βάζουμε μία πίτα σε ένα μεγάλο πιάτο και στο κέντρο της τοποθετούμε το αυγό. Βάζουμε 2-3 κουταλιές από το μίγμα των φασολιών και 3-4 κουταλιές σάλσα. Πασπαλίζουμε με την τριμμένη φέτα και αν θέλουμε με λίγα φυλλαράκια μαϊντανού. Μπορούμε να διπλώσουμε την πίτα στη μέση και να τη φάμε με το χέρι μας ή αλλιώς την αφήνουμε ανοιχτή, οπλιζόμαστε με πιρούνι και μαχαίρι και εφορμούμε!

Tamagoyaki

H γιαπωνέζικη ομελέτα Tamagoyaki είναι ένα πιάτο που περηφανεύονται στην Ιαπωνία. Φτιάχνεται με χτυπημένο αυγό, όπου στη συνέχεια προσθέτουν ζωμό, που περιέχει ζάχαρη, σάλτσα σόγιας, αλάτι και ίσως και άλλα μπαχαρικά. Η ομελέτα χρησιμοποιείται για την προετοιμασία ρολών που στη συνέχεια γεμίζουν με διάφορα υλικά.