Ριζότο με κοτόπουλο, μανιτάρια και κρέμα γάλακτος

187

Υλικά

2 φλυτζ. ρύζι για ριζότο

200 γρ. βούτυρο

2 ζωμούς λαχανικών

1 κρεμμύδι ξερό μέτριο

250 ml κρασί λευκό ξηρό

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

150 ml κρέμα γάλακτος

200 γρ. μανιτάρια

2 φιλετάκια κοτόπουλου

1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Μουσκεύετε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνετε. Τρίβετε το κρεμμύδι και κόβετε τα μανιτάρια ξεχωριστά. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα φιλέτα κοτόπουλου για περίπου 20-25 λεπτά έως ότου ασπρίσουν.

Μόλις τα βγάλετε τα σουρώνετε καλά και τα κόβεται μικρά τετράγωνα κομμάτια. Κρατάτε ζωμό στο οποίο έβρασαν. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μισό βούτυρο και το κρεμμύδι και σοτάρετε έως ότου ξανθύνει ελαφρά.

Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε σιγά σιγά το ζωμό λαχανικών που θα έχετε διαλύσει σε μια κούπα από ζωμό που κρατήσατε από το κοτόπουλο. Προσθέτετε το ρύζι και τα αφήνετε να σιγοβράζουν σε χαμηλή φωτιά. Ανακατεύετε συνέχεια μέχρι να είναι έτοιμο το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε από τον ζωμό κοτόπουλου που έχετε κρατήσει. Ρίχνετε όσο αλάτι θέλετε.

Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρετε τα μανιτάρια για 5-6 λεπτά. Όταν είναι σχεδόν έτοιμο το ρύζι και έχει απορροφήσει τα υγρά, προσθέτετε τα σοταρισμένα μανιτάρια, τα κομμάτια κοτόπουλου, και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε ανά τακτά διαστήματα μέχρι να βράσει η κρέμα και να αρχίσει να πήζει. Προσθέτετε την παρμεζάνα.

Σερβίρετε πασπαλίζοντας με παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Έτοιμο!