Σοτέ Πατάτας

169
Σοτέ Πατάτας


Υλικά
Μια μεγάλη σακούλα κίτρινες πατάτες
Φρέσκο δεντρολίβανο
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουτ. σούπας βούτυρο
Ελαιόλαδο



Εκτέλεση Αρχικά, κόψτε τις πατάτες στη μέση και αφήστε τις με την φλούδα. Συμβουλή: έτσι θα είναι πιο δύσκολο να διαλυθούν. Βράστε λίγο νερό και ρίξτε μέσα λίγο αλάτι. Ρίξτε τις πατάτες στο νερό που βράζει και αφήστε τις να βράσουν για 4-5 λεπτά. Κρατήστε χρόνο, γιατί δεν πρέπει να μείνουν παραπάνω στην κατσαρόλα.

Είναι ώρα να τις δοκιμάσετε – πάρτε ένα μαχαιράκι και τρυπήστε μία από τις πατάτες ενώ ακόμα είναι μέσα στην κατσαρόλα. Αν το μαχαίρι περνάει από μέσα της με λίγη αντίσταση, τότε είναι έτοιμη για το επόμενο βήμα!

Τώρα ρίξτε τις σε ένα σουρωτήρι και αφήστε τον ατμό να κάνει την δουλειά του. Στο μεταξύ ρίξτε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και ζεστάντε το. Μετά ρίξτε μέσα τις πατάτες. Ρίξτε τις με την επίπεδη πλευρά προς τα κάτω και την φλούδα προς τα πάνω.
Ο στόχος τώρα είναι να γίνουν οι πατάτες τραγανές. Όσο μαγειρεύονται, ρίξτε αλάτι και πιπέρι.
Τώρα είναι η σειρά του σκόρδου! Λιώστε το σκόρδο με μια πιέστρα ακριβώς πάνω από τις πατάτες για γεύση.
Γυρίστε τις ανάποδα και ρίξτε μέσα μια κουταλιά της σούπας βούτυρο για να ροδίσουν από πάνω.
Πάρτε το δεντρολίβανο, κόψτε το σε ψιλά κομματάκια και ρίξτε το από πάνω. Ανακατέψτε τις πατάτες στο τηγάνι για να πάει το σκόρδο παντού.
Είναι έτοιμες για σερβίρισμα! Μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σαν συνοδευτικό ή κυρίως γεύμα.