Κοτόπουλο Πανέ Με Τσένταρ

622
Κοτόπουλο Πανέ Με Τσένταρ

Υλικά

4 φιλέτα στήθος κοτόπουλου
1½ φλιτζ. τσαγιού αλεσμένα δημητριακά
1/4 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/2 φλιτζ. τσαγιού χυμό λεμόνι
3 κουτ. σούπας μουστάρδα
1 κουπα τυρί τριμένο τσένταρ
1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο
1½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
2 πατάτες κομμένες σε κύβους
1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τα δημητριακά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν κομματάκια.


Για το κοτόπουλο πανέ.


Κόβουμε τα φιλέτα στη μέση. Με τον μπάτη ή με το χέρι, ή με άλλο βαρύ αντικείμενο, χτυπάμε το κοτόπουλο να γίνει πλατύ και λεπτό. Ενώνουμε σε μπολ το μοσχοκάρυδο με τα δημητριακά, το τυρί τσένταρ και τα ανακατεύουμε.

Σε άλλο μπολ χτυπάμε τον χυμό λεμονιού με την μουστάρδα. Σε ένα μπολ ή βαθύ πιάτο βάζουμε αλεύρι και αλατοπιπερώνουμε.


Καλύπτουμε κάθε σνίτσελ με αλεύρι τα πανάρουμε. Τινάζουμε για να φύγει το περιττό αλεύρι. Βουτάμε στο μείγμα της μουστάρδας, να βραχεί γύρω γύρω, και τέλος βουτάμε το σνίτσελ στα δημητριακά, να καλυφθεί από όλες τις μεριές.


Ακουμπάμε σε ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα ρίχνουμε τα λαχανικά. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε και τα υπόλοιπα σνίτσελ. Τα αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 10 λεπτά για το κοτόπουλο.


Τα γυρίζουμε από την άλλη πλευρά, να ψηθούν για 6 λεπτά έως ότου ροδίσουν καλά. Για τις πατάτες με τα λαχανικά θα το αφήσουν να ψηθούν άλλα 25 λεπτά.