Μπακλαβαδάκια με φιστίκι Αιγίνης και άρωμα τριαντάφυλλο

137
Μπακλαβαδάκια με φιστίκι Αιγίνης και άρωμα τριαντάφυλλο

Υλικά:
Για τον μπακλαβά

250γρ. Βούτυρο
12 φύλλα κρούστας για γλυκά
350γρ. ψίχα από φιστίκια Αιγίνης 
1 ½ κουτ. σούπαςτριμμένη φρυγανιά

Για το σιρόπι

500γρ. ζάχαρη
500ml νερό
1 ξύλο κανέλας

1 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. σούπας αποξηραμένα τριανταφυλλάκια 
μισό πορτοκάλι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Σε μία κατσαρόλα ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5-6 λεπτά περίπου μέχρι να πήξει αρκετά. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει.

Σε ένα μπολ κόβεται την ψίχα από τα φιστίκια Αιγίνης σε δύο κομμάτια, προσθέτετε την τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύετε καλά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνετε το βούτυρο. Σε καθαρό πάγκο κουζίνας τοποθετείτε ένα φύλλο κρούστας και το βουτυρώνετε με το λιωμένο βούτυρο. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με ένα φύλλο ακόμα. Πασπαλίζετε με μείγμα φιστικιού και φρυγανιάς. Κάνετε την ίδια διαδικασία ανά δύο φύλλα μέχρι να χρησιμοποιήσετε τα μισά. Τα τυλίγετε σε ρολό.

Συνεχίζετε με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση και φτιάχνετε κατά τον ίδιο τρόπο και δεύτερο ρολό. Με κοφτερό μαχαίρι κόβετε το κάθε ρολό σε 15 φέτες. Βουτυρώνετε το ταψί και τοποθετείτε τα ρολά. Αλείφετε με βούτυρο την πάνω πλευρά των ρολών που είναι μέσα στο ταψί.

Χαμηλώνετε το φούρνο στους 170οC και ψήνετε τα μπακλαβαδάκια για 20-25 λεπτά, περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζετε ζεστά από τον φούρνο και τα περιχύνετε με το κρύο σιρόπι μέχρι να τραβήξουν αρκετό.

Έτοιμα!

Υ.Γ.Πρέπει να χρησιμοποιήσετε καλής ποιότητας βούτυρο και άφθονο!