Σούπα με Φασολάκια

198
Σούπα με Φασολάκια

Υλικά

750γρ. αρνίσιο κρέας

Αλάτι, πιπέρι

3 γαρίφαλα

1/2 κουτ. γλυκού χοντροτριμμένο πιπέρι

750γρ. πατάτες

1,2 κιλό φρέσκα φασολάκια

2 μήλα

2 αχλάδια

Θρούμπι

Εκτέλεση

Μαγειρεύουμε το κρέας σε αλατισμένο νερό με τα γαρίφαλακαι το πιπέρι για περίπου 1,5 ώρα. Στο μεταξύ καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κύβους του 1 εκ. Καθαρίζουμε τα φασολάκια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε κομμάτια των 3 εκ.

Βγάζουμε το μαγειρεμένο κρέας από το ζουμί του και το βάζουμε στην άκρη. Σουρώνουμε το ζουμί, το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και βράζουμε τις πατάτες περίπου 20 λεπτά. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε τα κουκούτσια και τα κόβουμε σε κομμάτια του 1 εκ. Τα προσθέτουμε μαζί με τα φασολάκια στις πατάτες και βράζουμε άλλα 20 λεπτά.

Κόβουμε το κρέας σε κύβους, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα και αφήνουμε τη σούπα να ξαναπάρει μια βράση. Την καρικεύουμε με αλάτι, πιπέρι και θρούμπι και σερβίρουμε.