Μαρμελάδα κολοκύθα

215
Μαρμελάδα κολοκύθα

Υλικά

1,3/3 κιλού κολοκύθα χωρίς τους σπόρους

3 φλιτζ. ζάχαρη

1 κουτ. σούπας γαρίφαλα ολόκληρα, δεμένα σε τούλι-πανί

1κουτ. σούπας χυμό λεμόνι

Εκτέλση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 190C και ψήνετε την κολοκύθα για 30′ μέχρι να μαλακώσει. Με ένα κουτάλι, αδειάστε τη σάρκα σε κατσαρόλα και πετάξτε τη φλούδα. Προσθέστε τη ζάχαρη, τα γαρίφαλα και σιγοβράστε για 15′ ανακατεύοντας με ξύλινο κουτάλι, προσέχοντας να μη φουσκώσει. Προσθέστε το λεμόνικλαι βράστε για λίγο μέχρι να δέσει. Πετάξτε το τούλι με τα γαριφαλα και αδειάστε τη μαρμελάδα σε καθαρά δοχεία όπου μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 3 μήνες.