Σαλάτα Waldorf

264
Σαλάτα Waldorf

Υλικά για 6 μερίδες

3 κόκκινα μήλα τάρτας (500γρ.)
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
1/2 κούπας μαγιονέζα
1 κλωνάρι σέλερι
60γρ. καρύδια χοντροκομμένα
1 τρυφερό μαρούλι
Αλάτι, άσπρο πιπέρι

Σαλάτα Waldorf

Καθαρίστε τα μήλα. Κόψτε το ένα σε λεπτές φέτες και τα υπόλοιπα σε κύβους. Ανακατέψτε το χυμό λεμονιού με τη ζάχαρη και 1 κουταλιά από τη μαγιονέζα. Βουτήξτε τα κομμένα σε φέτες μήλα, ένα ένα μέσα στο ντρέσινγκ που ετοιμάσατε και αφήστε τα στην άκρη. Περιχύστε με το υπόλοιπο ντρέσινγκ τα ψιλοκομμένα μήλα και αφήστε να σταθούν για 30′.

Στο μεταξύ καθαρίστε το σέλερι από τις σκληρές ίνες και χωρίστε το σε λεπτά φετάκια. Ρίξτε κι ανακατέψτε το μαζί με τα καρύδια, την υπόλοιπη μαγιονέζα, ελάχιστο αλάτι και άσπρο πιπέρι στα ψιλοκομμένα μήλα. Πλύντε το μαρούλι και διαλέξτε τα τρυφερά φύλλα. Κόψτε τα σε κομματάκια και αραδιάστε τα σε μια βαθουλή πιατέλα. Τοποθετήστε επάνω σ’ αυτά το μείγμα των μήλων, στολίστε με τις φέτες μήλου και σερβίρετε αμέσως.