Κρέπες στο φούρνο γεμιστές με κιμά

306
Κρέπες στο φούρνο γεμιστές με κιμά

Υλικά (δόση για 15 – 16 κρέπες)

3 αυγά

1 κούπα και λίγο παραπάνω απο ¾ κούπας γάλα

1 1/2 κούπας αλεύρι από καλαμπόκι

λίγο αλάτι

1 ½ κουτ. σούπας κονιάκ

3 κουτ. σούπας λιωμένη μαργαρίνη

Για το μείγμα κιμά

ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, όχι εντελώς πολτοποιημένο

2 σκελίδες σκόρδου, όχι εντελώς πολτοποιημένες (να βρίσκουμε στο δόντι)

1/2 κιλού κιμά από μοσχαράκι

3/4 κούπας κόκκινο κρασί

400 γρ. ντομάτες κονσέρβας αποφλοιωμένες σε κομματάκια (1 κονσέρβεα=1 1/2 κούπας) ή 400 γρ. φρέσκες ώριμες ντομάτες (2 μέτριες=1 1/2 κούπας), ξεφλουδισμένες και ξεσποριασμένες, σε κομματάκια (για ατόφια τη γεύση των υλικών), με 1/2 κουταλάκι ζάχαρη και λίγο ντοματοπολτό (ο ντοματοπολτός προσθέτει γλύκα, συνοχή και χρώμα).

1 ξυλάκι κανέλας

3-4 μπαχάρια

1 φύλλο δάφνης

μαϊντανό ψιλοκομμένο, αλάτι και φρεσκοαλεσμένα πιπέρια

200 γρ. κόκκινα φασόλια κονσέρβας

μεξικάνικο μείγμα ή λίγη κανέλα και κύμινο

Για τη σάλτσα

2 κουτ. σούπας μαργαρίνη

2 κόκκινες πιπεριές από βάζο κομμένες σε κομματάκια

½ κονσέρβας ψιλοκομμένη, αποφλοιωμένη ντομάτα (100 γρ.)

αλάτι, κόκκινο καυτερό πιπέρι, κύμινο

κεφαλοτύρι τριμμένο ή παρμεζάνα

Εκτέλεση

Ετοιμάζετε τις Κρέπες σύμφωνα και αφήνετε το μείγμα στο ψυγείο για 2 ώρες.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τον κιμά: Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρετε το κρεμμύδι μαζί με τον κιμά ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς. Αλατοπιπερώνετε, προσθέτετε την πιπεριά και σοτάρετε λίγο ακόμα. Ρίχνετε ντομάτα και λίγο νερό και βράζετε τον κιμά για μισή ώρα περίπου σε μέτρια φωτιά. Όταν στεγνώσει ο κιμάς από τα υγρά της σάλτσας τραβάτε το τηγάνι από τη φωτιά, ανακατεύετε τον μαϊντανό και αφήνετε να κρυώσει.

Βουτυρώνετε ελαφρά ένα τηγανάκι διαμέτρου 14εκ. και το βάζετε να ζεσταθεί στη φωτιά. Έχοντας σαν μεζούρα ένα φλιτζανάκι του καφέ, ρίχνετε μείγμα στο καυτό τηγανάκι γυρίζοντάς το κυκλικά ώστε να πάει παντού. Αφού ψηθεί η κρέπα από τη μία πλευρά, γυρίζετε να ψηθεί κι από την άλλη. Συνεχίζετε μέχρι να ψήσετε όλες τις κρέπες και από τις δύο πλευρές και τις φυλάτε σε πιατέλα.

Ετοιμάζετε τον 1 από τους 3 φακέλους Μπεσαμέλ που περιέχει το κουτί, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Προσθέτετε στον κιμά το 1/3 της Μπεσαμέλ, μισό φλιτζάνι από το τριμμένο τυρί και ανακατεύετε καλά.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200C. Με μια μικρή ποσότητα από την υπόλοιπη Μπεσαμέλ κάνετε μια λεπτή στρώση στο πυρίμαχο σκεύος που θα ψήσετε τις κρέπες. Παίρνετε μία κρέπα, τοποθετείτε γέμιση στο μισό περίπου μέρος και την κλείνετε σε ρολό. Συνεχίζετε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά σας, τοποθετώντας κάθε φορά τις κρέπες στο πυρίμαχο σκεύος, τη μια δίπλα στην άλλη.

Αραιώνετε την υπόλοιπη Μπεσαμέλ με 1/2 φλιτζάνι νερό έτσι ώστε να μην είναι πολύ σφιχτή και περιχύνετε με αυτή όλο το φαγητό στο σκεύος. Πασπαλίζετε με το υπόλοιπο τυρί και ψήνετε στον φούρνο για 30 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει το φαγητό. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.

Πηγή: daddy-cool.gr