Ραβανί με ινδοκάρυδο

549
Ραβανί με ινδοκάρυδο

Υλικά

1½ ποτήρι ζάχαρη

2 ποτήρια ινδοκάρυδο

2 ποτήρια αλεύρι

1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ

10 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο

10 κουτ. σούπας γάλα χλιαρό

5 αυγά

για το σιρόπι

2 ποτήρια νερό

2 ποτήρια ζάχαρη

1 λεμόνι (ο χυμός του)

Εκτέλεση

Χτυπάμε με μίξερ τη ζάχαρη και τα αυγά. Προσθέτουμε το βούτυρο και το γάλα και το ινδοκάρυδο. Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180C, λαδώνουμε ένα ταψάκι 26-28 εκατοστών και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα. Ψήνουμε για περίπου 45 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί σε κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

Σιροπιάζουμε με το ζεστό σιρόπι το κρύο γλυκό. Αφού ρουφήξει το σιρόπι κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή