Αλευρόπιτα από την Ήπειρο

250
Αλευρόπιτα από την Ήπειρο

Υλικά

400 γρ. αλεύρι

2 αυγά

300 γρ. φέτα

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1 κουτ.γλυκού αλάτι

2-3  κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο (προαιρετικά)

1 ποτήρι γάλα (220 ml)

Νερό όσο χρειαστεί

4 κουτ. σούπας βούτυρο

Για την επιφάνεια

1 αυγό

λίγη τριμμένη φέτα

λίγο τριμμένο κεφαλοτύρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200C. Λιώνουμε το βούτυρο και αλείφουμε το ταψάκι. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε ελαφριά. Προσθέτουμε το αλεύρι, το αλάτι, το ελαιόλαδο και το γάλα και ανακατεύουμε. Αν χρειαστεί προσθέτουμε μερικές κουταλιές νερό μέχρι το μείγμα μας να ανακατεύεται εύκολα. Προσθέτουμε τη φέτα αφού τη θρυμματίσουμε με τα χέρια μας και τον άνηθο και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Ρίχνουμε το μείγμα μας στο ταψάκι. Στο μπολ που χρησιμοποιήσαμε για να ανακατέψουμε τα υλικά χτυπάμε το αυγό με τη φέτα και το κεφαλοτύρι.

Ψήνουμε για μισή ώρα με 45 λεπτά μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια.