Κροκέτες τυριών

500
Κροκέτες τυριών

Υλικά

300 ml νερό
100 ml γάλα
3 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
1 φάκελος πουρέ πατάτας
1 αυγό
200 γρ. σκληρά τυριά τριμμένα (ρεγγάτο, κεφαλοτύρι, γραβιέρα)
τριμμένη φρυγανιά
λίγο αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
ελαιόλαδο

Εκτέλση

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και το γάλα και όταν πάρουν βράση, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το περιεχόμενο ενός φακέλου πουρέ πατάτας. Προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά. 
Προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά, το αυγό και ανακατεύουμε καλά τα υλικά. Ζυμώνουμε και πλάθουμε σαν μικρά μπαλάκια. Τα βουτάμε στο αλεύρι, μετά στο αυγό και τέλος στη φρυγανιά. 
Τηγανίζουμε σε μπόλικο λάδι.